Voor onze klant Swanenberg, een mooi ijzer en staalbedrijf in Schaijk, zijn wij op zoek naar een kritische KAM Manager. Een KAM Manager die meedenkt vanuit de praktijk, hoe het bedrijf veilig en gezond kan werken en tevens aan de wet voldoet.

Het ijzer- en staalbedrijf, met haar 4 vestigingen in Schaijk, Spijk, Heusden en Beuningen is gespecialiseerd in de productie van metaalproducten t.b.v. diverse grootschalige projecten in Nederland als in het buitenland (wereldwijd). Met stalen buizen, rijplaten en balken vormen zij de hoeksteen voor diverse projecten: zowel in de offshore-industrie en evenementenbranche als is de grond-, water-, wegen- en utiliteitsbouw.

Om de kwaliteit en veiligheid van hun bedrijvigheid te kunnen waarborgen, is het bedrijf op zoek naar een betrokken, enthousiaste KAM Manager die de regie voert over Kwaliteit, Arbo en Milieu voor de 4 vestigingen.

Functieomschrijving

  • Zorg dragen voor de kwaliteit, arbo en het milieu voor de 4 vestigingen. Door de RI&E gemaakte analyses doornemen en samen met vestigingsleider puntsgewijs oppakken.
• Zorg dragen en monitoren van de verplichte veiligheidsvideo’s door werknemers van iedere vestiging.
• Het opvolgen van evt. bedrijfsongevallen en leermomenten uiteenzetten over de 4 locaties, t.b.v. bewustwording.
• Het monitoren van de meldingsapp en o.b.v. uitkomsten rapportages maken.
• Het deelnemen aan periodieke overleggen en punten vanuit kwaliteit & veiligheid inbrengen.
• Je adviseert op alle niveaus (gevraagd en ongevraagd) en ondersteunt de organisatie bij het verder ontwikkelen en uitvoeren van het KAM beleid binnen Swanenberg.
• Je voert regie over actieplannen, toolboxmeetings, taak-risico-analyses en werkplekinspecties, registratie, analyse en advisering ter voorkoming van (bijna) ongevallen.
• Je toetst het Swanenburg KAM beleid en Swanenberg-procedures aan vigerende wet- en regelgeving, de Arbocatalogici en (maatschappelijke) normen.
• Veilig, gezond en milieubewust werken vormt de centrale focus van de functie. Je stelt jezelf op de hoogte van en werkt conform de geldende regelgeving, je neemt deel aan instructies, je signaleert onveilige situaties of werkwijzen en je spreekt waar nodig anderen aan op risicovol gedrag. Je bevordert in bredere zin het bestaan van een organisatiecultuur die gekenmerkt wordt door een collectief gevoelde verantwoordelijkheid voor voortdurende aandacht voor en verbetering ten aanzien van veilig, gezond en milieubewust werken.  

Functie-eisen:

  • Opleiding MVK is een must.
• 3 tot 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
• Enthousiasme en gedrevenheid in het vak of om het vak eigen te maken.
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse, Engelse en Duitse taal in spraak en geschrift.
• Geen 9-5 mentaliteit, wat af moet, zal ook echt af moeten.
• In bezit zijn van Rijbewijs B en eigen vervoer.

Competenties

  • Deskundigheid: Beschikt over specifieke KAM kennis op expert niveau. Kennen van de organisatie en producten van Swanenberg (in volle breedte van beleidskant tot operationele aspecten).
  • Nauwgezet: Is persoonlijk gedreven, toont inzet en is proactief om tot verbetering op KAM terrein te komen. Laat zien steeds scherp voor ogen te hebben dat het gaat om acties/verplichtingen/tijdslimieten en KAM ‘beleving’ binnen Swanenberg. Blijft steeds kritisch en onafhankelijk.
  • Stabiliteit: Werkt steeds aan het voorkomen van stress situaties door tijdige signalering en goede communicatie en verantwoordelijkheidsverdeling. Toont vasthoudendheid waar het gaat om goed overwogen besluiten en afspraken. Heeft een helicopterview.
  • Communicatieve vaardigheden: Toont buitengewone zorgvuldigheid in formulering. Weet te overtuigen en is helder op alle niveaus. Is in staat om collega’s mee te nemen in ingewikkelde materie en voor hen te vertalen naar wat dat betekent in de werkpraktijk.
  • Organisatie sensitiviteit: Kent de organisatie en de sentimenten rond KAM. Weet, zonder veel water bij de wijn te doen, te laveren tussen stakeholders met verschillende meningen en ideeën over KAM (aspecten).
  • Analytisch en probleemoplossend vermogen: Inhoudsgedreven naast procesgerichtheid (het vermogen steeds de volgordelijkheid van zaken in te zien). Werkt systematisch.  Ziet patronen en komt mede daardoor steeds tot goede signalen en rapportages over verbeterkansen.
  • Organiseren: Overziet steeds wat nodig is aan ingrepen, adviezen, overleggen,  middelen, tijd en meer. Maakt in overleg steeds de juiste keuzes.

De organisatie Swanenberg

Swanenberg IJzer Groep levert al meer dan vijftig jaar hoogwaardige ijzer- en staalproducten als stevige basis voor projecten in de grond-, weg- en waterbouw, utiliteitsbouw, de offshore-industrie en de evenementen branche. Van stalen buizen, stalen balken en rijplaten van staal of kunststof, tot houten draglineschotten, staalplaten en profielijzer. Daarnaast vervullen ze wereldwijd een vooraanstaande rol als toeleverancier voor handelaren in ijzer- en staalproducten. Swanenberg heeft vestigingen in Schaijk, Spijk, Heusden en Beuningen.

Het team van Swanenberg IJzer Groep bestaat uit zowel vakbekwame staalbewerkers als ijverige chauffeurs, een sterke backoffice en een service-gerichte frontoffice. Het is een hecht en enthousiast team met een informele sfeer. Swanenberg is een platte organisatie waarin je snel kunt schakelen. Je komt direct in dienst bij de werkgever. Je krijgt een afwisselende baan met veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Een werkomgeving waar jouw inbreng wordt gewaardeerd. Zo’n 4 keer per jaar worden er vakantie- en kerstborrels georganiseerd.

Solliciteren?

Herken jij jezelf in bovenstaand profiel en ben je geïnteresseerd in deze vacature of heb je nog vragen? Stuur dan je CV en motivatie naar Barbara Haijtema via barbara.haijtema@dh-pro.nl of neem contact op via 06-30656532.