Consultant Machineveiligheid

Voor onze exclusieve opdrachtgever D&F Consultants zijn wij op zoek naar een ervaren medewerker voor consultancy-trajecten gericht op machineveiligheid bij hun klanten.

Als consultant adviseer je bedrijven en grote organisaties over de juiste en meest veilige weg rondom technische veiligheid. Hierbij kun je denken aan CE-markering op basis van Machinerichtlijn en Richtlijn drukapparatuur, maar ook elektrische veiligheid (SIL/PL) is een belangrijk werkgebied. D&F heeft eigen methodieken ontwikkeld, die bijvoorbeeld ingezet kunnen worden tijdens de ontwerpfase van machines. Je voert werkzaamheden uit bij de klant (inventarisatie, overleg of coaching/training), deels thuis en deels op kantoor.

WERKZAAMHEDEN:

  • Je voert risk assessments, audits en onderzoeken uit gebaseerd op diverse Europese Richtlijnen;
  • Je lost veiligheidsvraagstukken van klanten op;
  • Je werkt (complexe) projecten uit en zorgt voor de realisatie hiervan binnen de gewenste tijdframes, budgetten en kwaliteit;
  • Je ontwikkelt je eigen kennisspecialisme(n) binnen en buiten de organisatie;

Naast bovenstaande taken heeft de adviseur (afhankelijk van de rol) een commerciële verantwoordelijkheid en werkt nauw samen met het sales team.

FUNCTIE-EISEN:

Voor deze vacature zijn we op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

  • HBO werk- en denkniveau met een technische achtergrond in bij voorkeur Elektrotechniek of Werktuigbouwkunde;
  • Je hebt drie jaar ervaring als adviseur Machineveiligheid of technische veiligheid;
  • Ervaring met veiligheidsbesturingen SIL en PL is een pré.
  • Je kunt goed plannen en organiseren, bent innovatief en klantgericht.
  • Je bent je bewust van de (in)formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt ernaar.
  • En… je hebt passie voor veiligheid!

WAT WIJ BIEDEN:

Onze consultants werken landelijk. Daarom speelt het nieuwe werken bij ons een erg belangrijke rol. Je werkt vanuit huis (in de cloud) of vanuit de klant. Daarnaast zijn er contactmomenten op het hoofdkantoor in Breda en op onze diverse flexibele werkomgevingen in Nederland. Aangezien wij persoonlijke ontwikkeling erg hoog in het vaandel hebben staan besteden onze consultants minimaal 4 uur per week aan hun eigen ontwikkeling en kennisdeling met collega’s.

Onze organisatie biedt je een marktconform salaris, aangevuld met uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.

Solliciteren?

Deze organisatie laat zich voor deze vacature ondersteunen door DH-pro BV

Bij interesse ontvangen wij graag je CV en motivatie via fer@vlsearchgroup.nl of bel voor meer informatie naar: 024-352 98 90

Laat ons u helpen aan een nieuwe baan!

Neem contact op met één van onze consultants voor de mogelijkheden

024 366 10 03