Process Safety consultant

Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een ervaren medewerker voor consultancy-trajecten gericht op proces veiligheid bij onze klanten.

Deze organisatie heeft de ambitie om binnen de industriële omgeving incidenten te voorkomen. Middels onze adviesdiensten, trainingen en software adviseren wij bedrijven over veiligheid en gezondheid, de organisatie en de werkomgeving. Ons doel is daarbij altijd om een veilig werkklimaat te creëren en vervolgens te behouden. Vanuit hun technische grondslag zijn ze groot geworden. Uniek zijn ze echter doordat ze in de driehoek ‘techniek – organisatie – mens’ acteren. Enerzijds zijn ze gespecialiseerd in technische veiligheid (machine- en procesveiligheid), anderzijds. Anderzijds spelen veiligheidsmanagement en veiligheidscultuur en –gedrag een belangrijke rol in hun dienstverlening. Zij werken aan het duurzaam verbeteren van een veilige en gezonde werkomgeving binnen organisaties en voor mensen. Daarbij heeft deze organisatie zich in 20 jaar tijd ontwikkeld tot een kennisintensieve omgeving voor bijzondere en uitzonderlijke mensen.

Middels 32 professionals werken ze momenteel voor de top-500 bedrijven in de industrie voornamelijk binnen Europa, en dit is groeiende.

Functieomschrijving

Als Process Safety Consultant ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van consultancy-trajecten, gericht op adviseren over eigenschappen van gevaarlijke stoffen in opslag en bewerking in relatie tot zowel interne als externe veiligheid.

De volgende werkzaamheden komen aan bod in de functie van Process Safety Consultant:

 • Explosieveiligheid (ATEX)
 • Uitvoeren van proces gevaaridentificatie;
 • Proces Hazard Analyse methodieken zoals (HAZOP, QRA, Bowtie, Swift, FTA, FMECA, SIL, LOPA);
 • Audits uitvoeren van bijbehorende beheerssystemen () en rapporteren met, desgevraagd, mogelijke verbetervoorstellen;
 • Trainingen geven en mensen coachen bij het uitvoeren van hun procesveiligheidstaak.
 • Zorgdragen voor kennisoverdracht via o.a. workshops, presentaties en cursussen;
 • Project management.

Functie-eisen:

Voor deze vacature zijn we op zoek naar kandidaten met het volgende profiel:

 • HBO werk- en denkniveau met een technische achtergrond in de procestechniek;
 • Ervaring met technieken als HAZOP, Bowtie, Swift, SIL, LOPA en explosieveiligheid (ATEX);
 • Ervaring met (veiligheids) managementsystemen is een pré.
 • 3-5 jaar ervaring met bovenstaande aandachtsgebieden.

Geboden

Hun consultants werken landelijk. Daarom speelt het nieuwe werken bij hun een erg belangrijke rol. Je werkt vanuit huis (in de cloud) of vanuit de klant. Daarnaast zijn er contactmomenten op het hoofdkantoor in Breda en op hun diverse flexibele werkomgevingen in Nederland. Persoonlijke ontwikkeling staat erg hoog in het vaandel en hun consultants besteden minimaal 4 uur per week aan eigen ontwikkeling en kennisdeling met collega’s.

Solliciteren?

Deze organisatie laat zich voor deze vacature ondersteunen door DH Pro.

Bij interesse ontvangen wij graag je CV en motivatie via herman.van.duijn@dh-pro.nl of bel voor meer informatie naar: 024-366 10 03

Trefwoorden voor deze vacature zijn: safety, management, consultant, consultancy veiligheid, procesveiligheid, technisch, veiligheidsmanagement, landelijk, Nederland, Etten-Leur, Noord-Brabant, machineveiligheid, HAZOP, Bowtie, Swift, FTA, FMECA, SIL, LOPA, process safety engineer.

Laat ons u helpen aan een nieuwe baan!

Neem contact op met één van onze consultants voor de mogelijkheden

024 366 10 03